Nyt vuorossa sulkapallofanit!

Vastaajina:

Tero Pökkylä

Hannu Aro

Jussi Mikkonen

Niklas Lindberg

Kysymykset:

  1. Paras kisakaupunki, ja miksi?
  2. Viihdyttävin suomalaispelaaja, ja miksi?
  3. Katsotko mieluummin nelinpeliä tai sekannelinpeliä, ja miksi?
  4. Kuinka paljon olet valmis maksamaan pääsylipusta SM-Kisoihin?
  5. Miksi seuraat sulkapalloa?

 

Tero Pökkylä:

1. Uumaja, seura omisti hallin, mikä oli todella näyttävä. Hallissa aina ollut tarjolla kunnon kotiruokaa, mistä suomalaiset seurat saisivat ottaa mallia. Ainut miinus oli, kun pysäköinti oli hieman epäselvää näin suomalaiselle (kuva) 😊

2.”Ile” Ilkka Nygvist. Ylöjärvellä eliittikisoissa 2009 pelasi Villen kanssa eräisen matsin, missä meno oli räiskyvän rempseää. Ile istahti kolmannessa erässä viereen ”pikkuisen” puuskuttaen kyselemään neuvoa B luokan jyrältä. 😅 En silloinkaan osannut auttaa miestä hädässä 🤷‍♂️

3. Tuttujen peliä mukava seurata oli ne sitten mitä hyvänsä pelejä.

4. Olisiko 20-30€/aikuinen. En osaa sanoa, kunhan saataisiin halli täyteen. Kaikki alle 18v ilmatteeksi sisään.

5. Onhan tää hieno laji. Saisi näkyä vaan enemmän ruudun välityksellä. Iso kiitos yhdelle Kokkolan soturille, kuka näkee isoa vaivaa ja kuvaa pohjoisen kisoja YouTubeen.

 

Hannu Aro:

1. Jyväskylä. Kokemusta aikas vähän, mutta Jyväskylän olen kokenut yksin kisaavana ja perheen kanssa kisaavana ja sieltä löytyy läheltä kaikki mukavasta majoituksesta ja suuresta suliskenttäkapasiteetistä aina ilta-rientoihin saakka.

2. Nykypelaajista varmaan Kallen peliä kivoin seurata kun hänellä päivä osuu kohdalleen.

3. Singeli siis ei ole vaihtoehtona 🤪… No neluria varmaan mutta sekis tulee ihan yhtä kauk…lähellä sydäntä.

4. Olen valmis tukemaan sulkapalloa ja summa voisi olla jotain 10-20e paikkeilla, mutta mielummin tietty toivoisin kisan rakentuvan muilla tulonlähteillä ja näkisin kisakatsomot täpötäynnä (ilmainen sisäänpääsy).

5. Seuraan lähes kaikkea urheilua ja siihen verrattavia lajeja. Sulkapalloa tietty mahtava seurata koska laji niin lähellä sydäntä ja aina hieno nähdä kun joku tekee asiat kauniin täydellisesti. (Ja saattaa siinä joitain ideoita herätä itsellekin).

Jussi Mikkonen:

1. Käytiin viime syyskuussa pienellä porukalla katsomassa seniori-MM-kisoja Jeonjussa, Etelä-Koreassa. Sen lisäksi ei olekaan tullut tehtyä fanimatkoja muualle kuin Vantaan Energia-areenalle. Vaikka esim. Arctic Openissa oli aivan huikeat puitteet, vastaan silti piruuttani Jeonju. Tarkoitus olisi kuitenkin lähteä joskus lähitulevaisuudessa nauttimaan suliskulttuurista esim. Tanskaan tai Englantiin.

2. Suomen huipuista tällä hetkellä eniten kiinnostaa Nella Nyqvistin pelit. Sitä kehityskaarta ja potentiaalin ilmentymistä on ollut hieno seurata nämä viime vuodet. Jos puhutaan ihan silkasta viihdearvosta, niin on siinä jotain kauniin röyhkeää kun Hannu Aro laittaa meikäläistä ja muita kavereita solmuun Kuliksen hallilla. Usein kengännauhat on auki ja kikkalyönnit lähtee sekä selän takaa että jalkojen välistä hymyn loistaessa kahvioon asti.

3. Sekanelinpelin taktiikat ja pelityylit ovat itselleni vähiten tuttuja, joten ehkä nelurin katsominen on siinä mielessä palkitsevampaa. Eniten kyllä kiinnostaa ne parit, joilla on hauska ja yleisöön asti välittyvä tiimidynamiikka.

4. Itse olisin valmis maksamaan esimerkiksi yhtä paljon kuin vaikka lipusta Liigan lätkämatsiin tai Veikkausliigan futispeliin. Suliksen SM-kisoissa saattaa silti määrällisesti saada rahalle enemmän vastinetta, kun matseja pääsee katsomaan pitkin päivää. Junnuharrastajia voisi sen sijaan koittaa houkutella paikan päälle mahdollisimman isolla alennuksella.

5. Mitä enemmän treenaan ja pelaan, sitä mielenkiintoisemmaksi ammattilaisten matsien katsominen muuttuu. Siinä alkaa ymmärtää lajin lainalaisuuksia ja haasteita syvemmmin. Nopeaa pelitempoa ja fyysistä kestävyyttä osaa arvostaa eri tavalla, kun tietää edes vähän miltä se käytännössä tuntuu. Sekä tietenkin henkistä kanttia tiukassa paikassa. Uskon myös, että muiden matsien katsominen kehittää omaa peliälyä. Ja aina tulee hirveä hinku päästä itsekin pelaamaan.

Niklas Lindberg:

1. Suomen ulkopuolella olen käynyt lähinnä junnukisoissa ja viime keväänä Strasbourgissa oli hieno tunnelma. Lisäksi arvostan halleissa hyvää kahvia ja sitä siellä oli! Hyviä kisakaupunkeja ovat myös Kööpenhamina ja tietysti Vantaa. 😊

2. Eliel Melleri. Pelissä on paljon tunnetta mukana.

3. Nelinpeliä. Pelaan sitä itse ja aina voi oppia jotain uutta ja kehittää omaa peliä.

4. Jos on hyvä tunnelma hallissa ja oheisohjelmaa niin 20-30€.

5. Kiehtova, nopea ja taktinen laji.