Kuukauden Kohokohta!

Joka kuukausi ihmisiä sulkapallo maailmasta vastaa muutamaan hauskaan ja välillä vaikeaan kysymykseen!

Vastaajat : Jesper von Hertzen, Mikko Luhtaniemi, Niilo Nyqvist, Jessica Jäntti, Nova Deb ja Eliel Melleri

Kysymykset:

  1. Kenellä kaksinpelipelaajalla, nelinpeliparilla sekä sekanelinpeliparilla on Suomen kauneimmat pelityylit? Miksi?
  2. Kenen kanssa pelaisit mieluiten nelinpeliä SM kisoissa? Perustele.
  3. Nimeä suomalaispelaaja, jonka päihittäminen on unelmasi?
  4. Ketkä 5 pelaajaa sulkapallomaailmasta itsesi lisäksi nimeäisit racketlon joukkueeseesi? Joukkueessa tulee olla 3 miestä, 3 naista.

 

Jesper von Hertzen:

1a. Galva. Räjähtävä pelaaja, josta voi tulla todella hyvä. 1b & 1c. En oikein tiedä ketkä pelaavat keskenään, mutta tuplaan laittaisin Galva&Kaisti: siinä olisi ilkeitä lyöntejä vastassa. Mikstiin Anton ja Iina: Iina on todella eleetön pelaaja jolla vahva, varma käsi. Vanhemmasta ikäpolvesta nostaisin esille Emmi Heikkisen, joka korvaa liikkeen harvinaisen hyvällä, taitavalla kädellä. Ja Anton on Anton: ylivoimainen käsi ja hyökkäyslyönnit tässä maassa, varsinkin nelinpeleissä.
2. On tullut pelattua monen kanssa SM-kisoissa, mutta yksi, jonka kanssa en ole pelannut (paitsi treeneissä) ja joka sopisi minulle mainiosti on Joakim Oldorff. Suomen kenties varmin pelaaja, joka osaa tuplaa mutta on tottunut pelaamaan kaksinpeliä. Hän pystyy peittämään ja hakemaan ne pallot jotka minulta menee ohi tai yli.
3. En ole voittanut siskoani Jennyä todella pitkään aikaan – kisoissa siis! – (hän on ilmeisesti onnistunut värväämään parempia pareja kuin minä 😉 ) joten hänen voittaminen olisi hienoa. Toisaalta: ei haittaa ollenkaan hävitä Jennylle koska hän on minua huomattavasti parempi pelaaja.
4. Helppo valinta miesten osalta: Henri Aarnio ja Toni Kemppinen (Jonas Nielsen vahva varamies. Tai laittaisin ehkä hänet kentälle ja itseni joukkueenjohtajaksi). Naisten osalta vaikeampi. Sonja Pekkola voisi olla hyvä, ja hänen lisäksi valitsen Tildan ja Nellan.

Mikko Luhtaniemi:

1.
Tykkään pelaajista, jotka pelaa hyökkäävää sulkapalloa. Markus Heikkinen ja Ilkka Nyqvist ovat kaksinpelissä suosikkeja. Nuorista pelaajista suosikki on Daniswara. Hyökkäys on kaunista! Nelinpelissä (ja sekurissa) Nuortevan Tuomas.

2. Julius Von Pfaler tai Ilkka Nyqvist. Jullen kanssa on mukava pelata koska voin tehdä sitä mitä parhaiten osaan eli pysyn paikallani. Ilen kanssa voi tapahtua mitä tahansa millä hetkellä tahansa – riikinkukko kun levittää sulkapeitteensä niin se ei jätä ketään kylmäksi.

3. Miikka Väisäsen voittaminen Kuopion hallissa on suuri sulkapallounelmani – mutta se on mahdotonta. Ensinnäkin Miikka on paljon parempi pelaaja ja toisekseen hänen kaikki aistinsa on vuosikymmenten aikana kehittyneet vastaamaan täydellisesti Kuopion hallin erityispiirteitä kuten auringonpaistetta ja kenttiä ilman rajaviivoja.

4. Kaksi ensimmäistä on helppoja valintoja. Ari-Pekka Pakisjärvi ja Toni Kemppinen. Nelimailan spesialisteja ja molemmat on vastustajille henkisesti erittäin raskaita pelaajia. Naisten joukkueeseen valitsen Milla Uusitalon, Jenny Vähäsarjan (ent Nyström) ja Saara Hynnisen. Milla on kova kössissä ja pingis sujuu varmasti. Jos Milla pelaisi sulkapalloa niin vuodessa olisi suomen kärkikahinoissa, ylivoimainen fysiikka. Jenny on vahva kilpailija ja varmasti kaikki mailat pysyy kädessä jämäkästi. Saara on sitä ikäluokkaa, että on viettänyt lapsuuden ilman puhelinta, nuoritaloilla pelannut pingistä. Mun joukkueessa ei ole tennispelaajia, meidän ei tarvitse tennikseen asti mennä kertaakaan kotimaisissa kisoissa.

 

Niilo Nyqvist:

1. Kaksinpeli varmaankin Galva, todella sulava kaveri pelatessaan. Nelinpeli Nella ja Jenny, kivan näköiset tekniikat. Sekanelinpeli Anton ja Iina, helpon näköistä menoa.
2. Pelaisin tietenkin ihanan ja rakkaan vakioparini Elielin kanssa, sillä pelityylimme ja etenkin tasomme sopivat täydellisesti toisillemme.
3. Sanotaan vaikka Kalle Koljonen
4. Ottaisin itseni lisäksi Elielin, Toivon, Yamaguchin, An Se Youngin ja Nellan.

 

Jessica Jäntti:

1. Kaksinpelipelaaja: Iikka Heino, koska hän on vikkelä, eikä ikinä anna periksi.
Nelinpeliparilla: Robin Jäntti, koska hänen puolustuksensa on kuin muuri.
Sekanelinpeliparilla: Julius von Pfaler, koska ihailen hänen rentoa otetta ja leikitteleviä lyöntejä kentällä
2. Jenny Vähäsarja (ent Nyström), koska kuka nyt ei haluaisi pelata moninkertaisen suomenmestarin kanssa? Pieni plussa on myös, että hän on paras kaverini ja meillä on aina hauskaa yhdessä.
3. Eetu Heino, voitolla saisin hänen suunsoittonsa kentän ulkopuolella loppumaan
4. Iikka Heino, Henri Aarnio ja Robin Jäntti. Jenny Vähäsarja, Jenny Jäntti ja minä. Tällä tiimillä voitettais ihan mikä laji tahansa.

 

Nova Deb:

1. Anu koska mielestäni hänen lyönnit ja jalkatyö oli sileä.
2. Jenny ja Thilda, koska heillä on todella hyvä koordinaatio ja heillä on hauskaa pelissä!
3. Julle ja Jenny, koska heillä Kanssa on hyvä koordinaatio ja pitäävät hauskaa pelissä

2. Pelaisin tuplaa Jennyn kanssa, koska hän on todella kannustava ihminen ja osaa pitää pelin rennossa!

3. No Nella ehkä joskus singelissä

4. Victor Axelsen, Popov jr, Mathias Christiansen, Ratchanok Intanon ja Alexandra Bøje

 

Eliel Melleri:

  1. Pontus Jäntti, Thilda ja Jenny, Ile ja Thilda. Pontus koska hänellä on täydellinen verkko, Jenny ja Thilda pelaavat hyvin yhteen ja aina hyvä fiilis kentällä. Ile ja Thilda pelaavat hienosti yhteen ja molemmat tietää koko ajan missä toinen on kentällä.
  2. Ehdottomasti Niilo Nyqvist Meillä on todella hyvä kemia kentällä.
  3. Kalle Koljonen, Kalle on pelannut erittäin hyvin viime aikoina.
  4. Eliel Melleri, Niilo Nyqvist, Brian Kasirye, Nella Nyqvist, Malin Melleri ja Gillian Clark.